L'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet assumirà, finalment, el 67% dels aproximadament 750.000 euros que costarà completar l'accés al poble des de la C-55 pel sud, on hi ha pendent un vial que connecti amb el polígon industrial de les Vives. La resta l'aportarà la Generalitat.

És la manera que l'Ajuntament ha trobat per poder desencallar els treballs com més aviat millor, tenint en compte que el finançament era un dels principals esculls. El projecte ja està fet, i ara que s'han lligat els diners, "queda pendent de resoldre una figura de planejament urbanístic" que encara es podria allargar uns mesos, però tot fa preveure que en qüestió d'un any es podria començar a executar l'obra, segons ha explicat l'alcalde, Joan Torres. Un cop començats els treballs, es preveu que s'acabin en un termini aproximat de 6 mesos.

Aquesta obra ja estava prevista quan fa gairebé deu anys es va construir el nus que dóna accés a Sant Vicenç des de la C-55 pel sud. Aleshores es va fer la rotonda que permet aquest enllaç, però es va deixar penjada la part que ha de connectar amb el polígon del Pla de les Vives. D'aquesta manera, la sortida de la rotonda que ha de portar fins al polígon està tapada per un talús, a l'espera que es construeixi el nou vial que connectarà directament amb el polígon (vegeu infografia).