Sant Joan afrontarà aquest any el projecte d'urbanització del tram del canal industrial que està pendent de remodelar. Una intervenció que va més enllà de l'adequació del pas d'aquest curs fluvial derivat del Cardener, ja que el que es pretén és crear tot un espai de passeig i lleure al seu entorn, que doni continuïtat al primer tram que ja es va adequar fa set anys. En definitiva, l'objectiu és crear tota una anella verda que transcorri pel sector nord del nucli urbà, on hi ha la zona esportiva.

En concret, el tram que ja es va adequar l'any 2009 és el que va des del final del canal (aproximadament a l'altura de Cal Gallifa, on retorna les seves aigües al riu) fins poc abans del pont gran (inici de l'antiga la carretera de Calaf). En aquell moment es va aprofitar principalment el desenvolupament urbanístic del sector anomenat, precisament, del Canal per incloure-hi aquest passeig a l'entorn dels curs industrial (uns 300 metres de longitud des del carrer Flors Sirera fins al pont abans esmentat).

Ara, doncs, es tractaria de completar els aproximadament 400 metres restants de canal, que van des d'aquest punt fins a la resclosa on s'inicia el canal, passades les piscines municipals i passant per davant de tota la zona esportiva.

El que es faria és netejar-lo per complet (actualment queda gairebé ocult per les canyes que hi han proliferat) i canalitzar-lo adequadament mantenint-lo al descobert, tot i que a diferència del tram ja fet no es preveu utilitzar el formigó -amb una U invertida-, sinó fer-ho amb roca, que és més econòmica. Com en el tram ja condicionat, el projecte preveu un seguit d´intervencions complementàries exteriors, com ara l´habilitació d´un camí que el recorri en paral.lel (pràcticament, amb la neteja i la canalització ja en quedarà fet el traçat) i la instal.lació de baranes de protecció, i fins i tot la creació d´una zona de jocs en una part dels terrenys de la zona esportiva que s´utilitza d´aparcament.

D´aquesta manera es pretén crear tota una anella verda a l´entorn de l´espai on hi ha el pavelló, les piscines i el camp de futbol, i també donar una façana a aquest espai esportiu de cara al nucli urbà, ja que actualment queda pràcticament oculta darrere la vegetació que ha crescut al canal.

El projecte d´urbanització del canal industrial és, de llarg, la inversió més important que es preveu en el pressupost per a aquest 2016, que es va aprovar en el darrer ple municipal. De moment s´hi preveu un crèdit de mig milió d´euros, tot i que el pressupost podria ser superior ja que encara se n´ha de redactar el projecte. De fet, aquesta actuació suposa més del 50% del capítol d´inversió, que puja a 845.000 euros.