L'Associació de Veïns del Pla de Fontanelles, que agrupa una trentena de masies situades entre els termes de Castellfollit del Boix i Rajadell, reclama a l'Ajuntament d'aquesta població que completi el tram pendent d'asfaltar de la pista forestal que comunica Castellfollit i Manresa, i que es coneix com el camí de Fontanelles.

Es tracta d'un camí "molt utilitzat" pels veïns de la zona, perquè és la forma més directa d'arribar a Manresa sense haver d'anar a buscar l'eix diagonal, explica el president de l'associació de veïns, Josep Oller. Pel que fa al tram sud, està asfaltat entre Castellfollit i el pla de Fontanelles, i pel nord ho està entre Can Servitge i Manresa, passant pel Camí Vell de Rajadell o per la seva bifurcació cap al Xup. En canvi, hi ha pendent d'enquitranar els 4.800 metres que separen aquests dos punts intermedis, i els veïns hi reclamen una actuació.

Oller explica que ja hi havia un projecte per asfaltar aquest tram però que va quedar aturat per la crisi. Malgrat tot, "fins fa un temps l'Ajuntament se'n cuidava i es mantenia en condicions, però des dels últims anys hi ha un desinterès".

Segons diu, això fa que s'esquerdi i s'ompli de pedres, i transitar-hi es fa més difícil. Els veïns reclamen a l'Ajuntament de Rajadell (és en el seu terme) que faci un esforç per mirar d'asfaltar-lo, tenint en compte que "ja hi ha els desguassos fets, i només hi cal el ferm", o que com a mínim "hi faci un manteniment com havia fet temps enrere".