Cardona inventaria una xarxa de clavegueram de 24 km

Ajuntament i Diputació han elaborat el pla director de les canalitzacions del municipi

08.02.2016 | 10:21

Cardona té actualment una xarxa de conduccions de clavegueram de 24 quilòmetres de longitud. És un dels aspectes que ha detallat l'informe que han elaborat conjuntament l'Ajuntament cardoní i la Diputació de Barcelona, que han elaborat el pla director del clavegueram.
És el primer document d'aquestes característiques que es realitza per conèixer quin és l'estat de la xarxa municipal de clavegueram.
A banda de detallar la dimensió i l'estat de la xarxa, el pla avalua el funcionament actual del sistema de clavegueres i fixa les accions de millora a realitzar en els propers anys. L'estudi ha servit per comprovar el correcte funcionament de la xarxa en temps sec.

Per contra, es posa de manifest que en episodis de pluges intenses es podrien assolir millores incrementant la capacitat d'alguns col·lectors de la xarxa. Entre les actuacions previstes en el document hi ha la millora del traçat i l'augment de la capacitat d'alguns col·lectors i la millora d'accessos en alguns trams.

El pla director és el resultat de l'estudi que han realitzat els tècnics de la Diputació de Barcelona i els serveis tècnics municipals i ha permès inventariar els diferents pous de registre i les canonades de la xarxa.
A banda d'aquests 24 quilòmetres de canonades, majoritàriament fetes de formigó, també s'ha inventariat per al seu control i es disposa d'un total de 407 pous de registre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Navàs aprova les ordenances amb una rebaixa de l´IBI per segon any consecutiu

S'amplien bonificacions, es pagarà més d'escombraries, i s'actualitzen plusvàlues i l'impost...

L´alcalde de Cardona vol que el municipi tingui pes en el pla definitiu de la mineria

Estruch lamenta que el document només esmenti el municipi de manera tangencial

L´ACA revisa el projecte de la riera de Castellet i obre una porta per al 2018

L´ACA revisa el projecte de la riera de Castellet i obre una porta per al 2018

L'organisme preveu un pla d'ajuts d'aquí a dos any que podria sufragar una part del que falta fer...

Enllaços recomanats: Premis cinema