El PSC de Manresa demana la retirada del projecte d'un hotel i gasolinera davant de l'Agulla

Els socialistes han fet la petició davant l'avanç de modificació del Pla Urbanístic de Sant Fruitós

09.03.2016 | 19:46

El grup municipal del PSC a Manresa ha demanat oficialment a l'Ajuntament de Sant Fruitós que retiri la modificació del pla general urbanístic d'aquell municipi que permetria en el futur construir un hotel amb restaurant i benzinera davant del parc de l'Agulla, proposta que, tal com va avançar aquest diari el 14 de novembre passat, promou una societat barcelonina (vegeu desglossat).

Els socialistes manresans han presentat aquesta petició en forma d'al.legació -formalment se'n diu suggeriment, per la fase en què es troba el procediment- a l'avanç de modificació del POUM aprovat pel consistori fruitosenc fa tres mesos (i que ara està en exposició pública). Argumenten que els usos que facilitaria aquest canvi no s'ajusten al que preveuen diferents documents de planificació aprovats. En concret, es demana que es retiri la proposta "atès que preveu usos no adients que són incompatibles amb els sòls no urbanitzables i que no aporten beneficis d'interès comú".

En l'argument del seu suggeriment el PSC de Manresa defensa la petició sobre la base del que estableixen dos documents principals. D'un banda, el Pla Territorial Parcial de les Comarques Centrals, aprovat l'any 2008, que, segons subratlla, qualifica aquests terrenys "com a sistema d'espais verds, sòl de protecció especial". I hi afegeix que en l'article 2.5 de la seva normativa es defineix, "amb la finalitat d'orientar quines han de ser les característiques de les intervencions en el sòl no urbanitzable", les edificacions, instal·lacions i infraestructures susceptibles de situar-se en aquesta classificació. Segons l'al.legació presentada, la normativa del pla territorial "en distingeix de tres tipus: les que aporten qualitat al medi natural, agrari i paisatgístic; les que no aporten qualitat al medi natural, agrari i paisatgístic; i les que són d'interès públic", i n'estableix els criteris de localització.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema