Súria té actualment el 17% del seu parc d'habitatges buit. Són, en xifres absolutes, 540 pisos, 340 més dels que necessitaria el municipi per fer front al possible creixement de la població fins al 2030. És informació extreta de l'avanç del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que indica que "la producció d'habitatge s'ha situat molt per sobre de les demandes reals" en les darreres dues dècades.

Segons el document, Súria té en l'actualitat una població de 5.900 habitants i un total de 3.180 habitatges, 2.640 que es poden considerar ocupats (són primeres i segones residències) i 540 desocupats. L'avanç del pla, que marca les possibles línies estratègiques en matèria urbanística fins al 2030, preveu que, en el millor dels escenaris, Súria podria arribar a tenir 6.500 habitants, un fet que implicaria que la demanda de pisos nous augmentés d'uns 200.

Si tenim en compte aquestes dades, Súria té en l'actualitat estocatge de sobres per fer front a un hipotètic creixement de la població, tot i que, com apunten fonts municipals, "cal tenir en compte que els pisos buits poden respondre a tipologies molt diverses, relacionades amb l'ús que hi vulguin donar els propietaris o les seves condicions d'habitabilitat".

L'avanç del POUM ha estat presentat recentment en públic en un acte en què es va fer una invitació a la participació de tothom en les properes fases d'elaboració d'aquest document, que definirà les línies estratègiques i els criteris urbanístics del municipi en el període 2018-2030.