L'Ajuntament d'Avinyó acaba d'iniciar els treballs per substituir l'actual xarxa de cable coaxial, que distribueix el senyal de televisió, per una nova xarxa de fibra òptica. L'estesa aèria de la xarxa de distribució és previst que s'enllesteixi a final del mes d'abril.

La substitució de la xarxa actual per la de fibra òptica té, segons el consistori avinyonenc, un doble objectiu. D'una banda, pretén millorar l'actual servei de televisió per cable i, de l'altra, posar a l'abast de tothom un servei avançat de telecomunicacions: internet de banda ampla, telefonia i televisió de pagament, entre d'altres serveis.

Segons fonts municipals, el cablejat de fibra òptica es realitzarà majoritàriament per les façanes i per pals de fusta en algunes zones. "En primer lloc, s'instal·laran els pals, després es posaran les caixes de distribució i finalment s'estendrà el cablejat", asseguren.

El consistori ha assegurat que vetllarà perquè l'empresa adjudicatària de les obres sigui "curosa en el seu treball i respectuosa amb les façanes on hagin de passar el cablejat i col·locar les caixes" alhora que demana "la col·laboració de tots els veïns en facilitar la feina als operaris". L'estesa del nou cablejat substitueix l'actual, però no es retirarà el vell fins que el nou no entri en servei, atès que cal mantenir el servei als usuaris durant tota l'execució de l'obra.

Un cop realitzada l'estesa de la xarxa de distribució es farà la instal·lació de les escomeses als domicilis dels abonats. Una vegada enllestit, el servei de televisió per cable funcionarà per la fibra òptica. A partir d'aquí, tothom qui vulgui es podrà donar d'alta al servei d'internet de banda ampla, telefonia i televisió de pagament que gestionarà un operador de telecomunicacions.