El grup municipal d'ERC a Sant Fruitós també ha entrat al.legacions a l'avanç de modificació del POUM en el sector on un promotor privat proposa construir un hotel, restaurant i gasoliner davant del Parc de l'Agulla.

Els republicans consideran, principalment, que el projecte no està justificat i que es contradiu amb plans de planejament de rang superior. Entre altres arguments, afirmen que «No s´exposa enlloc cap estudi real de les necessitats d´aquesta tipologia de serveis envers els usuaris del Parc de l´Agulla; en canvi, sí que queda clar que la tipologia de serveis que s´ofereixen són encarats a un tipus d´usuaris completament diferents dels actuals».

En aquest sentit, diuen que «no s´han trobat per enlloc els arguments de necessitats i iniciativa de l´activitat, i menys encara, necessitat i conveniència d´aquesta que poguessin legitimar la proposta. Tampoc no s´argumenta cap dels supòsits que permetrien autoritzar les

edificacions de nova planta. No es justifica l´adequació als redactats previs. Pel que fa a l´oportunitat, l´actuació prevista és contradictòria a un parc agrari i de lleure, essent aquesta la qualificació que té l´espai».

Esquerra també subratlla que hi ha « fins a cinc figures de planejament vigents que són de rang superior al que presenta l´Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, i a les quals es fa cas omís encara que en el seu moment vagin ser acceptades pel propi ajuntament. Entre aquestes cinc figures hi ha el propi POUM de Sant Fruitós».