Laura Vilagrà ja és oficialment la delegada territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central. L'exalcaldessa de Santpedor, que ja fa unes setmanes que exerceix el càrrec, n'ha pres posessió oficialment, aquest divendres al migdia, en un acte a les instal·lacions del Campus Manresa de la UVic - Universitat Central de Catalunya, que ha comptat amb la presència del vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras.

És la primera vegada que es fa una presa de possessió amb totes les formalitats, que ha servit també per acomiadar l'antic delegat, Juli Gendrau, i ha reunit una gran representació política i institucional del territori.

Junqueras ha destacat que el nou govern ha volgut vincular el departament de Vicepresidència al territori i ha justificat la celebració de l'acte en l'entorn universitari perquè «és un element important en la vertebració dels territoris».

En la mateixa línia, Vilagrà ha posat com a exemple la col·laboració universitària entre Vic i Manresa a l'hora de vertebrar la Catalunya Central «que està en construcció i pot serguir un procés semblant al de la universitat», ha dit.