L'àrea de taxi de la corona de Manresa, que es va posar en marxa l'estiu passat, ha ampliat el seu àmbit d'actuació amb la incorporació dels municipis de Sant Joan de Vilatorrada i de Sant Fruitós de Bages. El ple municipal de l'Ajuntament de Santpedor va donar llum verd aquest dimarts a l'acord adoptat per la junta de govern local per a l'adhesió dels dos municipis al conveni intermunicipal signat inicialment el 2 de juny pels ajuntaments de Manresa i Santpedor, impulsors de la iniciativa.

En aquest sentit, per a l'alcalde de Santpedor, Xavier Codina, "la nova àrea de taxi a l'entorn de la corona de Manresa significarà una millora del servei per als usuaris en tant que s'aconsegueix que els ciutadans tinguin una millor oferta de servei i facilitat a l'hora d'utilitzar el transport públic del taxi".

Els ajuntaments de Manresa i Santpedor van signar, el mes de juny passat, el conveni per regular el servei de taxi entre els dos municipis. En virtut d'aquest acord, es va crear una àrea per tal d'oferir el servei de taxi conjuntament que estableix que els usuaris poden utilitzar els vehicles d'aquesta àrea per fer viatges amb origen i destí als dos municipis, independentment de l'origen del trajecte. En el desplegament d'aquest conveni també s'ha fixat un preu únic per a les tarifes urbanes i s'ha creat un distintiu específic per als vehicles.

D'altra banda, el ple de Santpedor també va donar suport a La Marxa Som, que es desenvoluparà durant els mesos de juny i de juliol vinents, al seu pas per Santpedor. La proposta va tirar endavant amb els vots favorables d'ERC i l'abstenció dels dos grups de l'oposició, CiU i Progrés Municipal. Es tracta d'una iniciativa de l'associació Amics del Camí que pretén ser un instrument de democràcia participativa al servei del país. És previst que la marxa arribi al municipi el 28 de juliol.

El ple ordinari d'aquest mes de febrer també va fer l'aprovació inicial del Reglament del règim d'ús dels horts de Santpedor per tal d'incloure-hi l'ampliació de parcel·les que s'hi ha dut a terme i establir en un any el termini d'empadronament exigit per poder accedir-hi. També es va donar llum verd a la modificació puntual del POUM amb l'objectiu de corregir dades i disfuncions de nomenclatura i cartografia que s'han detectat després l'aprovació.