Avinyó ha tornat a ser la capital del carnestoltes dels municipis que celebren la rua una setmana després dia oficial a les comarques centrals. Un carnaval en què s'han vist, sobretot, persones disfressades d'animals i poques referències a temes d'actualitat política.

Les persones que tenien ganes de continuar la gresca del Carnestoltes es van citar a Avinyó, que va demostrar tenir un important poder de convocatòria entre els municipis que celebren la festa de Carnaval una setmana després de la data oficial per atreure, precisament, més públic.

Els carrers es van omplir de gent disfressada, tot i que la situació política va inspirar poc als grups que hi desfilaven. Hi havia poques referències a l'actualitat, tot i que el rei Carnestoltes sí que en va fer en el discurs que va donar el tret de sortida al seguici carnavalesc.

L'única referència va ser la d'un grup que simulaven una partida de bitlles, amb una bola de plàstic gegant que hi posava CUP i un grup de joves disfressats de bitlles amb la cara d'Artur Mas.

Però a part del "pas al costat" de l'expresident, cap altra sàtira sobre política. Sí que en va fer el rei Carnestoltes, que va començar fent un repàs de l'actualitat local, tot recordant que en el darrer any, per fi, ha arribat l'aigua del Llobregat al poble ?-després de 30 anys de rei-vindicar-ho- i de les darreres eleccions municipals, en què va destacar que a Avinyó tot segueix igual, amb Esquerra al capdavant del govern local "i una oposició de Convergència que brilla per la seva absència".

El discurs mordaç del rei Carnestoltes també va repassar la situació de Catalunya i l'escac i mat de la CUP a Artur Mas. "La CUP ha enviat Mas a prendre vent, i ara Puigdemont s'encarregarà d'aconseguir una Catalunya independent". Al final, després de repassar l'actualitat estatal, la conclusió va ser que "progres i casta, tots ens volen prendre la pasta".