L'ONG Humana Fundación Pueblo para pueblo va recollir durant el 2015 un total de 370.374 quilos de roba usada a les comarques del Bages, el Moianès i l'Anoia. La fundació hi té instal·lats 133 contenidors repartits entre 34 municipis, on els veïns poden dipositar la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzen i als quals aquesta ONG dóna una segona vida.

La recollida de roba és un servei gratuït per als municipis i significa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus urbans. A Catalunya, disposa de 1.450 contenidors que l'any passat van recollir 4.490 tones de tèxtil usat. Globalment, la Fundació va recollir a Espanya 16.800 tones amb una plantilla de 420 treballadors, la qual cosa significa que genera un lloc de treball a temps complet per cada 40.000 quilos recollits.

José Arrancudiaga, responsable de l'àrea de Recollida d'Humana a Catalunya, destaca que, "afortunadament, cada cop hi ha més consciència dels beneficis ambientals i socials que representa la correcta gestió de residus tèxtils".