Els municipis de Sant Mateu de Bages i Súria disposaran d'un nou polígon industrial compartit, promogut des de la iniciativa privada, pensat per acollir, entre d'altres, l'activitat industrial i auxiliar derivada del projecte d'expansió de les mines de potassa de Súria. La Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central ha donat llum verd al projecte del Pla Parcial Plurimunicipal de Can Sivila, aprovat pels dos municipis, que permetrà el desenvolupament de la nova àrea industrial, que està ubicada a tocar la carretera C-55.

L'àmbit que ocupa el futur polígon està situat a cavall entre els dos termes municipals amb una superfície de 54.961 metres quadrats corresponents a Sant Mateu de Bages i 93.048 a Súria. L'alcalde de Súria, Josep Maria Canudas, veu el nou espai com una oportunitat per al municipi, que té una "manca d'espai industrial perquè els polígons existents estan limitats per la seva capacitat i el nou espai pot oferir més amplitud, amb naus més grans".

La zona industrial de Can Sivila, que en total inclou una àrea de 148.009 metres quadrats, està promoguda per l´empresa Suprebat SL. El seu principal objectiu és generar una oferta de sòl pensada per acollir les activitats industrials, magatzems, tallers i altres activitats auxiliars vinculades a l´expansió de l´activitat extractiva de les mines, tot i que està obert a altres activitats. Pel que fa als usos del nou espai, «són els normals de qualsevol polígon» i, per tant, es descarta la implantació de grans indústries químiques, que ja no estan permeses per llei, però no la de petites indústries de transformació de productes que puguin tenir un ús químic, tal com ha apuntat Canudas.