Una advocada de Castellnou és la nova directora de Territori a la Catalunya Central

Míriam Sort, nascuda a Berga, ha estat amb un peu a la documentació i un altre al coneixement del dret

22.02.2016 | 07:42
Míriam Sort
Míriam Sort

Míriam Sort Ticó és la nova directora dels Serveis Territorials del departament de Territori i Sostenibilitat a la Catalunya Central. És una nouvinguda en aquest camp de carreteres, trens i el medi ambient, des de l'àmbit professional, però, en canvi, té un ampli coneixement de l'administració catalana i del dret. Actualment viu a Castellnou de Bages, però en el seu document d'identitat figura que va néixer a Berga. A la capital berguedana, de fet, hi va residir fins als 18 anys. Coincidint amb els seus estudis universitaris va canviar de residència. És nascuda el 1968.

Professionalment és documentalista (llicenciada en Biblioteconomia i Documentació) i jurista, i sobre aquests dos coneixements s'ha desenvolupat el seu perfil professional. A part de Biblioteconomia i Dret, Sort acumula un llarg currículum formatiu i professional.
Entre altres llocs de treball, ha estat directora de la Biblioteca de la Universitat Pompeu Fabra. I en aquesta mateixa universitat va ser fer el seu primer canvi cap al vessant de jurista, ocupant un càrrec de lletrada de la universitat. Treballant per a l'administració catalana, Míriam Sort ha estat responsable d'Anàlisi i difusió jurídica del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i ha liderat la creació del portal jurídic de Catalunya. Actualment exercia també el dret a Manresa, on està col·legiada. Aquesta dedicació, però, l'ha hagut de deixar per ocupar, des d'ahir, el nou càrrec de directora de Serveis Territorials de Territori. De fet, el primer càrrec on el perfil tècnic es barrejarà més amb la intenció política del departament i de la delegació.

La delegació de la Catalunya Central encara té bona part dels càrrecs o bé vacants o per rellevar. Dels serveis que hi ha a Vic, només Àngels Blasco, de Cultura, se sap que continuarà durant aquesta legislatura. És possible que hi hagi relleus a Agricultura (on ara hi ha Ramon Lletjós, un dels treballadors més veterans del departament) i cal veure quina decisió es pren respecte a Governació, on ara hi ha l'osonenca Rosa Carné.

I entre les delegacions amb seu a Manresa, Territori ja ha fet el nomenament, Interior ha renovat Eduard Freixedes, i és més que probable que Empresa i Coneixement recaigui novament en Bàrbara Minovas.

Se sap, també, que la delegació del departament d'Exteriors recau en la mateixa delegada, però falta per decidir els directors dels serveis territorials de nova creació, com Justícia o Benestar i Família.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

La imatge de la Moreneta col.locada dalt del cim del Cavall Bernat
La Moreneta del Cavall Bernat fa 29 anys

La Moreneta del Cavall Bernat fa 29 anys

L'obra de l'escultor Jordi Álvarez corona l'emblemàtica agulla amb els seus 350 quilos des del 25...

El SEM va intentar reanimar sense èxit durant mitja hora el surienc mort en un garatge

El SEM va intentar reanimar sense èxit durant mitja hora el surienc mort en un garatge

Les primeres hipòtesis apunten que l'home, de 38 anys, hauria inhalat gasos tòxics mentre pintava...

El vi de tina espera cellers que s´hi engresquin per ser una marca del Bages

El vi de tina espera cellers que s´hi engresquin per ser una marca del Bages

Roqueta Origen presenta la quarta anyada del vi de tina que es cultiva a Mas Arboset

Solidaritat dels bombers del Pirineu a l´Himàlaia

Solidaritat dels bombers del Pirineu a l´Himàlaia

Membres dels cossos muntanyencs de la Catalunya Central viatjaran a la zona del Nepal afectada per...

Enllaços recomanats: Premis cinema