Laura Vilagrà, la nova delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, té la voluntat de refredar el debat sobre el repartiment de delegacions de les diferents conselleries de l'executiu català en el territori de la Catalunya Central. "Nosaltres [els delegats del Govern] podem suggerir o impulsar, però les decisions les prenen les conselleries, la ubicació de cada delegació la tria el seu propi departament", en funció de l'interès que té que estigui en un lloc o en un altre, ha afirmat la delegada a Regió7.

Vilagrà ha iniciat el seu mandat al capdavant de la delegació del Govern a la Catalunya Central amb una alta activitat de visita a alcaldes i presidents dels consells comarcals. I en aquest trajecte ha topat amb la inesperada voluntat de l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, de reclamar que la ciutat també pugui acollir seus de delegacions del Govern. Fins ara, aquestes es reparteixen entre Manresa i Vic. Sobretot perquè l'antecessor de Marc Castells en el càrrec, el socialista Jordi Aymamí, havia renunciat a tenir-ne.

Castells manté que l'interès de la capital de l'Anoia és formar part d'una futura vegueria del Penedès, però el Govern de la Generalitat encara no ha decidit fer-hi el desplegament de delegacions. I no es preveu que en els propers mesos hi hagi d'haver canvis que no siguin en la direcció de reforçar les 7 delegacions actuals (Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Terres de l'Ebre, Pirineu i Catalunya Central).

L'alcalde d'Igualada justifica la seva petició, justament, en una estratègia de posicionament, perquè creu que si té delegacions territorials de determinades conselleries de la Catalunya Central, si arriba el moment del Penedès, podria mantenir com a mínim el mateix pes en un nou àmbit de desplegament del Govern.