Els Bombers de la Generalitat han rescatat aquest dissabte tres persones que havien patit accidents a la muntanya de Montserrat. Totes han resultat ferides i en tots els sinistres ha estat necessària la intervenció de l'helicòpter perquè els rescatats havien caigut en zones de difícil accés.

El primer accident ha passat cap a tres quarts de dotze del migdia al camí de Can Maçana a Santa Cecília, dins el terme municipal del Bruc (Anoia), on una dona de 52 anys veïna de Barcelona ha relliscat mentre feia senderisme al GR172 amb el seu marit i la seva filla. Els membres del Grup d´Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat han localitzat l´accidentada i l´han rescatada amb helicòpter, ja que la zona no és accessible per terra.

A les 13.23 hores els Bombers han estat alertats que una dona havia patit una caiguda a la zona de sota de Sant Jeroni, al terme de Collbató (Baix Llobregat). Els membres del GRAE han accedit fins al lloc on es trobava l´accidentada i l'han rescatada amb helicòpter. La dona, de 60 anys i veïna de Cornellà de Llobregat, ha estat traslladada pel SEM fins a l´Hospital de Martorell amb una possible fractura de tíbia i peroné.

Uns minuts després, a les 13.26 hores, s´ha rebut l´avís d´un altre incident, en aquest cas a Monistrol de Montserrat (Bages). L'accidentat era un home que feia escalada al barranc de Santa Maria de Vallamala. Els membres del GRAE dels Bombers han accedit amb helicòpter fins al lloc on es trobava el jove i, un cop estabilitzat, l'han evacuat fins a un lloc de fàcil accés, on una ambulància del SEM l'ha recollit i l´ha traslladat fins a l´Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. L´home, de 42 anys i veí de Cornellà de Llobregat, ha patit una ferida oberta al genoll i possiblement s'ha trencat els lligaments.