La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va encoratjar els alcaldes del Lluçanès a seguir el seu camí per fer possible la nova comarca, alhora que va expressar el seu compromís de fer força al Parlament per accelerar la redacció de la llei que n'ha de precedir la creació.

Forcadell va ser divendres a Prats, on va mantenir una trobada amb els representants dels diferents municipis d'aquest territori, que reconeixien que el procés de creació de la comarca ha quedat en somort després del procés participatiu que es va celebrar el passat 26 de juliol i a l'espera que avanci el treball dels grups al Parlament. La consulta de fa set mesos va donar com a resultat que el 70% dels vots van ser favorables a la nova comarca, però en cinc dels tretze municipis va guanyar el no.

La presidenta del Parlament va admetre que la redacció de la llei que hauria de precedir al naixement de la comarca es troba en una fase "molt inicial". Però, tot i reconèixer que el fet que es prevegi una legislatura curta fa complicat augurar la creació de la comarca del Lluçanès en els propers divuit mesos, Forcadell va manifestar que, després d'haver recollit l'anhel del territori, traslladarà la petició per carta a tots els grups parlamentaris i els instarà a complir amb el compromís d'avançar en la redacció de la llei que n'ha de permetre la seva creació.