Sant Salvador de Guardiola obrirà del 13 de març al 24 d'abril una consulta popular perquè els veïns de la població puguin votar els projectes candidats a obtenir els 20.000 euros de la partida pressupostària d'Espai Públic. Les votacions es faran coincidir amb una matinal participativa per posar en marxa el Consell de la Vila.

Dilluns es va tancar el termini per presentar les propostes que s'han recollit durant un mes a través del facebook de la pàgina oficial del consistori. Les actuacions que més suport han recollit a través de les xarxes socials han estat la millora del camp de futbol municipal, les millores a la pista poliesportiva del Calvet, la construcció d'un bike park i pista de skate i un pla de millora de les voreres. A la primera jornada l'urna estarà ubicada a l'espai polivalent La Sala, i posteriorment es traslladarà al taulell d'atenció al públic de l'Oficina d'Atenció Ciutadana. Per poder votar caldrà presentar el DNI i estar empadronat al municipi.

El d'enguany és el tercer procés participatiu que l'Ajuntament convoca perquè els veïns decideixin quina serà la destinació dels 20.000 euros que el pressupost municipal preveu invertir en projectes de millora d'equipaments i espai públic que sorgeixin de la voluntat ciutadana.

La jornada inicial es farà coincidir amb la sessió pública que donarà el tret de sortida a la constitució del nou Consell de la Vila. Durant el darrer trimestre, tècnics de la Diputació i la regidoria de Participació de Sant Salvador de Guardiola han iniciat el procés previ d'enquestes per tal de fer un diagnòstic de la percepció que els diferents col·lectius del municipi tenen tant de la participació com d'aspectes relacionats amb la cohesió social i el sentiment de pertinença al poble.

Aquesta informació se sumarà a la que es reculli el dia 13 a partir de les propostes i aportacions que els veïns podran fer de dues maneres: al mur d'idees gegant que es muntarà a l'interior del teatre de La Sala o bé al set de participació, per on totes aquelles persones que vulguin podran fer les seves propostes i aportar la seva visió sobre el municipi.

Tots els testimonis s'enregistraran i s'inclouran en un videoclip. Totes les idees i propostes recollides durant el matí s'utilitzaran per preparar les sessions de treball, que derivaran en un reglament.