Sallent inicia una votació popular per decidir les prioritats en inversions

El consistori posa damunt la taula sis propostes amb un pressupost global màxim de 700.000 euros

29.02.2016 | 07:39
La intervenció al Pont Vell és una de les inversions que es poden votar
La intervenció al Pont Vell és una de les inversions que es poden votar

La reforma del Pont Vell, la urbanització de la zona esportiva, la millora del camí de Sallent a Cabrianes, l'arranjament de la zona del cementiri, la millora del passeig entre el Pont Vell i l'institut o la rehabilitació d'habitatges desocupats. Són les sis propostes que l'Ajuntament de Sallent sotmet a votació des d'aquest dilluns i fins al 3 de març per establir una priorització de les que han de ser les principals inversions en matèria urbanística entre el 2016 i el 2019.

Per a aquest procés participatiu destina un màxim de 700.000 euros. Les votacions es poden exercir als matins a l'ajuntament, a les tardes a la biblioteca i també electrònicament.

De les 6 propostes se'n poden votar un màxim de 3 i es permet proposar alternatives de manera individual o col·lectiva. Cada veí podrà votar només un cop en el període assenyalat.

En el cas del Pont Vell (anomenat de Pere Otger) es planteja fer un sanejament de la calçada, subs-tituir els revoltons i paviment de les ales de la vorera per peces de formigó i instal·lar-hi una barana nova, amb un pressupost de 168.560 euros.
Per a la urbanització de la zona esportiva el pressupost és de 300.000 euros, que inclouria 27 actuacions, com la creació d'accessos, obertura de tanques, adequació de rampes, serveis d'enllumenat i ampliació de pistes, entre d'altres.

Al camí de Sallent a Cabrianes la proposta és d'arranjament i reconstrucció de la vorera, neteja de terres i adequació de zones verdes, entre d'altres, amb un pressupost de 320.000 euros. Mentre que a la zona del cementiri es preveu destinar 165.000 euros per a l'adequació i pavimentació de la zona d'aparcament i del vestíbul d'accés, amb enllumenat, sanejament i arbrat, entre altres actuacions.

L'actuació al passeig entre el Pont Vell i l'institut inclouria la pavimentació de l'espai lateral de la vorera per crear un passeig fluvial i l'ampliació del tram per a vianants (80.000 euros de pressupost). Finalment, la rehabilitació d'habitatges desocupats té un pressupost de 100.000 euros amb l'objectiu d'augmentar l'oferta de lloguer a preus moderats i potenciar que propietaris d'habitatges buits els cedeixin a l'Ajuntament per rehabilitar-los o millorar-los per llogar. Excepcionalment, es permet votar a partir dels 14 anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Navàs aprova les ordenances amb una rebaixa de l´IBI per segon any consecutiu

S'amplien bonificacions, es pagarà més d'escombraries, i s'actualitzen plusvàlues i l'impost...

L´alcalde de Cardona vol que el municipi tingui pes en el pla definitiu de la mineria

Estruch lamenta que el document només esmenti el municipi de manera tangencial

L´ACA revisa el projecte de la riera de Castellet i obre una porta per al 2018

L´ACA revisa el projecte de la riera de Castellet i obre una porta per al 2018

L'organisme preveu un pla d'ajuts d'aquí a dos any que podria sufragar una part del que falta fer...

Enllaços recomanats: Premis cinema