La reforma del Pont Vell, la urbanització de la zona esportiva, la millora del camí de Sallent a Cabrianes, l'arranjament de la zona del cementiri, la millora del passeig entre el Pont Vell i l'institut o la rehabilitació d'habitatges desocupats. Són les sis propostes que l'Ajuntament de Sallent sotmet a votació des d'aquest dilluns i fins al 3 de març per establir una priorització de les que han de ser les principals inversions en matèria urbanística entre el 2016 i el 2019.

Per a aquest procés participatiu destina un màxim de 700.000 euros. Les votacions es poden exercir als matins a l'ajuntament, a les tardes a la biblioteca i també electrònicament.

De les 6 propostes se'n poden votar un màxim de 3 i es permet proposar alternatives de manera individual o col·lectiva. Cada veí podrà votar només un cop en el període assenyalat.

En el cas del Pont Vell (anomenat de Pere Otger) es planteja fer un sanejament de la calçada, subs-tituir els revoltons i paviment de les ales de la vorera per peces de formigó i instal·lar-hi una barana nova, amb un pressupost de 168.560 euros.

Per a la urbanització de la zona esportiva el pressupost és de 300.000 euros, que inclouria 27 actuacions, com la creació d'accessos, obertura de tanques, adequació de rampes, serveis d'enllumenat i ampliació de pistes, entre d'altres.

Al camí de Sallent a Cabrianes la proposta és d'arranjament i reconstrucció de la vorera, neteja de terres i adequació de zones verdes, entre d'altres, amb un pressupost de 320.000 euros. Mentre que a la zona del cementiri es preveu destinar 165.000 euros per a l'adequació i pavimentació de la zona d'aparcament i del vestíbul d'accés, amb enllumenat, sanejament i arbrat, entre altres actuacions.

L'actuació al passeig entre el Pont Vell i l'institut inclouria la pavimentació de l'espai lateral de la vorera per crear un passeig fluvial i l'ampliació del tram per a vianants (80.000 euros de pressupost). Finalment, la rehabilitació d'habitatges desocupats té un pressupost de 100.000 euros amb l'objectiu d'augmentar l'oferta de lloguer a preus moderats i potenciar que propietaris d'habitatges buits els cedeixin a l'Ajuntament per rehabilitar-los o millorar-los per llogar. Excepcionalment, es permet votar a partir dels 14 anys.