L'Ajuntament de Santpedor no presentarà, de moment, cap al.legació al projecte del Portal de l'Agulla, però ja ha avançat que molt probablement sí que mourà fitxa quan l'Ajuntament de Sant Fruitós en faci l'aprovació inicial. La proposta, tal com ja ha anat informant Regió7, neix d'un promotor privat i preveu la construcció d'una gasolinera, un hotel i restaurant just davant del parc de l'Agulla, a tocar d'una de les rotondes d'accés a l'eix Transversal.

La setmana passada, el regidor de Planejament, Projectes Urbans i Entorn Natural de l'Ajuntament de Manresa, Marc Aloy (ERC), va anunciar en el ple municipal un front d'oposició contra el projecte i, alhora, instava els municipis de l'entorn a afegir-se a aquesta "defensa del territori", crida que ja va tenir la rèplica de l'alcalde fruitosenc, Joan Carles Batanés (vegeu edició de diumenge).

Preguntat per aquest diari, Xavier Codina, alcalde de Santpedor -un dels municipis més propers-, manifestava que, tot i que el projecte no els toca pel que fa a terme (quedaria situat exclusivament dins el de Sant Fruitós i el parc és situat entre aquest i el de Manresa), el consistori santpedorenc valora que sí que pot tenir una afectació molt directa. Essencialment, des del punt de vista de mobilitat pel fet de quedar ubicat a tocar de la que és la principal connexió viària (la BV-4501) entre el seu municipi i la capital del Bages, "que ja de per si té un nivell de trànsit molt elevat i és prou estreta", segons ha subratllat Codina. També el preocupa la incidència mediambiental que pugui tenir, "ja que queda situat enmig de corredors de fauna de tot aquest pla".

Segons registres del 2011, per aquesta carretera, a l'alçada de l'encreuament amb l'eix Transversal, hi circula una mitjana diària de 8.780 vehicles, el 7% dels quals són camions.