Santpedor analitzarà quin impacte pot tenir el projecte de l´Agulla en la seva mobilitat

L'Ajuntament creu que la implantació d'una gasolinera i un hotel portarà un notable increment de trànsit en la connexió del poble amb Manresa

29.02.2016 | 07:39

L'Ajuntament de Santpedor no presentarà, de moment, cap al.legació al projecte del Portal de l'Agulla, però ja ha avançat que molt probablement sí que mourà fitxa quan l'Ajuntament de Sant Fruitós en faci l'aprovació inicial. La proposta, tal com ja ha anat informant Regió7, neix d'un promotor privat i preveu la construcció d'una gasolinera, un hotel i restaurant just davant del parc de l'Agulla, a tocar d'una de les rotondes d'accés a l'eix Transversal.

La setmana passada, el regidor de Planejament, Projectes Urbans i Entorn Natural de l'Ajuntament de Manresa, Marc Aloy (ERC), va anunciar en el ple municipal un front d'oposició contra el projecte i, alhora, instava els municipis de l'entorn a afegir-se a aquesta "defensa del territori", crida que ja va tenir la rèplica de l'alcalde fruitosenc, Joan Carles Batanés (vegeu edició de diumenge).

Preguntat per aquest diari, Xavier Codina, alcalde de Santpedor -un dels municipis més propers-, manifestava que, tot i que el projecte no els toca pel que fa a terme (quedaria situat exclusivament dins el de Sant Fruitós i el parc és situat entre aquest i el de Manresa), el consistori santpedorenc valora que sí que pot tenir una afectació molt directa. Essencialment, des del punt de vista de mobilitat pel fet de quedar ubicat a tocar de la que és la principal connexió viària (la BV-4501) entre el seu municipi i la capital del Bages, "que ja de per si té un nivell de trànsit molt elevat i és prou estreta", segons ha subratllat Codina. També el preocupa la incidència mediambiental que pugui tenir, "ja que queda situat enmig de corredors de fauna de tot aquest pla".

Segons registres del 2011, per aquesta carretera, a l'alçada de l'encreuament amb l'eix Transversal, hi circula una mitjana diària de 8.780 vehicles, el 7% dels quals són camions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

La imatge de la Moreneta col.locada dalt del cim del Cavall Bernat
La Moreneta del Cavall Bernat fa 29 anys

La Moreneta del Cavall Bernat fa 29 anys

L'obra de l'escultor Jordi Álvarez corona l'emblemàtica agulla amb els seus 350 quilos des del 25...

El SEM va intentar reanimar sense èxit durant mitja hora el surienc mort en un garatge

El SEM va intentar reanimar sense èxit durant mitja hora el surienc mort en un garatge

Les primeres hipòtesis apunten que l'home, de 38 anys, hauria inhalat gasos tòxics mentre pintava...

El vi de tina espera cellers que s´hi engresquin per ser una marca del Bages

El vi de tina espera cellers que s´hi engresquin per ser una marca del Bages

Roqueta Origen presenta la quarta anyada del vi de tina que es cultiva a Mas Arboset

Solidaritat dels bombers del Pirineu a l´Himàlaia

Solidaritat dels bombers del Pirineu a l´Himàlaia

Membres dels cossos muntanyencs de la Catalunya Central viatjaran a la zona del Nepal afectada per...

Enllaços recomanats: Premis cinema