El govern de Sallent (CiU i PSC) ha desestimat una moció presentada del grup municipal d'ERC i que ha tingut el suport de la CUP (tots dos a l'oposició), que demanava la rescissió del contracte de tres anys amb l'empresa C de P La Organizadora per muntar la cursa Eternal Running, de la qual es va fer la primera edició l'octubre passat. L'oposició sosté que aquesta cursa suposa un malbaratament de diners públics "sense beneficis al poble", però el govern està decidit a donar-li "una segona oportunitat", convençut que "amb alguns canvis" hi haurà resultats, segons l'alcalde, David Saldoni.

L´Eternal Running és un circuit d´obstacles que La Organizadora munta per encàrrec de l´Ajuntament. El contracte es va signar per tres anys, de manera que queden dues edicions per fer, amb un cànon a pagar per part de l´Ajuntament de 7.260 euros el primer any, 8.470 el segon, i 12.100 el tercer. El municipi també s´ha de fer càrrec dels serveis d´aigua, dutxes, llum i ambulàncies, de l´escenari, dels voluntaris, i de buscar allotjament. Tot plegat, i segons ERC, la cursa de l´octubre va comportar una despesa total de 12.495 euros a l´Ajuntament, i en canvi «no va tenir els beneficis que s´esperaven ni per als comerços ni per a la restauració. Ens ho van vendre com un gran esdeveniment, però acabada la cursa, tothom va marxar». Fins i tot es va suspendre el mercat setmanal davant la previsió d´una gentada que no hi va haver.

Vista l´experiència, la moció d´ERC demanava rescindir el contracte amb l´empresa sense esgotar els dos anys que queden d´organització, però el govern s´hi nega. Saldoni defensa aquesta cursa com «un esdeveniment de primer ordre amb ressò més enllà de Sallent», i si bé admet que es van generar «unes expectatives massa altes» quant a la repercussió que podria tenir en el comerç i la restauració del poble, «som un govern emprenedor i no ens rendirem a la primera». Saldoni és crític «amb la posició derrotista» d´ERC, i diu que ja s´està pactant amb l´empresa la manera de «reformular la cursa per intentar fer-la millor», per bé que no ha volgut avançar-ne els detalls.