La Diputació de Barcelona i els ajuntaments de Talamanca, Mura i el Pont de Vilomara i Rocafort, juntament amb l´Incavi i la DO Pla de Bages, estan treballant en l´elaboració d´un pla director per convertir les tines de pedra seca de les Valls del Montcau, aïllades dels masos, en un atractiu turístic i de promoció econòmica d´aquest territori. Per aquest motiu, ahir al migdia, la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, va visitar el projecte de recuperació de les tines de la vall del Flequer, i va expressar el compromís de l´ens provincial en la «revitalització d´aquest patrimoni», dins l´àmbit del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l´Obac.

El pla director està en una fase embrionària, i, segons Conesa, s´ha d´acabar d´avaluar la situació de les tines i com estan documentades per concretar les accions que cal fer. Per a la presidenta, es tracta d´«uns espais únics que permeten que el territori tingui una fortalesa en l´àmbit econòmic, turístic i cultural».

Per la seva banda, l´alcalde del Pont de Vilomara i Rocafort, Cecilio Rodríguez, va reiterar també que les tines a peu de vinya «són un patrimoni únic» que volen convertir en un recurs turístic i de promoció econòmica, «perquè la nostra finalitat última, tot i que ara pot semblar una utopia, és recuperar-les per tornar a fer vi», com ja ha fet el celler Abadal.