L'escola bressol municipal Els Gallarets de Santpedor ha acollit aquest dissabte els actes de la jornada d´intercanvi del programa d´Escoles Verdes de Lleida i la Catalunya Central. L´acte va comptar amb la presència dels coordinadors del projecte i del regidor d´Educació de l´ajuntament de Santpedor, Agustí Comas.

La trobada va consistir en una matinal d´intercanvi de projectes i experiències entre els centres participants i d´un esmorzar cooperatiu a base dels productes que van aportar des de cada escola i territori. La part central de la jornada es va dedicar al treball en grup per debatre el model d´escola verda del futur i quins són els àmbits que cal abordar i els agents que cal implicar per tal d´aconseguir-ho.

El programa planteja tres grans objectius a tots aquells centres que s´hi adhereixen i els acompanya per tal que els puguin assolir: incorporar els valors de l´educació per a la sostenibilitat en tots els àmbits de la vida; promoure la participació i la implicació activa de la comunitat educativa en la millora del seu entorn i afavorir l´intercanvi entre els centres que comparteixen els mateixos objectius.