L´escola Sant Vicenç es planteja aplicar la jornada intensiva

És el primer col·legi de la Catalunya Central a fer la proposta. Les famílies poden votar fins divendres si volen acollir-se o no a un pla pilot de la Generalitat

01.03.2016 | 20:10
L´escola Sant Vicenç és una de les dues públiques del poble, on també n´hi ha una de concertada
L´escola Sant Vicenç és una de les dues públiques del poble, on també n´hi ha una de concertada

L'escola pública Sant Vicenç, de Sant Vicenç de Castellet, s'ha plantejat la conveniència d'abandonar l'horari partit i aplicar la jornada intensiva. Es tractaria d'acollir-se el curs vinent a una prova pilot que la Generalitat ja està portant a terme en altres escoles (per ara, cap de la Catalunya Central), i per això s'ha enviat una circular a cada família amb alumnes al centre perquè puguin votar la proposta fins divendres. La direcció puntualitza que "no es pot donar res per fet perquè és només un sondeig", i encara que l'opció de la jornada continuada tingués un ampli suport, la decisió última és del departament d'Educació.

La proposta ha estat impulsada pel mateix professorat, que hi veuria avantatges "tant pedagògicament com de benestar per als alumnes", apuntava ahir la directora del centre, Victòria Català. En canvi, l'AMPA s'hi oposa "per les complicacions que pot tenir des del punt de vista educatiu i de conciliació familiar", segons la seva presidenta, Xènia Màuriz. Els arguments dels uns i els altres es van explicar en una reunió celebrada fa uns dies, i també queden àmpliament exposats en la circular, que els alumnes hauran de retornar amb el vot signat pels pares. Tenen de temps fins divendres, i dilluns a primera hora del matí es farà el recompte a l'escola. A partir d'aquí, "veurem què en fem; si traslladem els resultats al departament o simplement ens ho reservem com un sondeig intern", apuntava ahir Català. Per la seva banda, l'AMPA sosté que per tirar endavant la proposta i demanar al departamet poder ser inclosos en la prova pilot caldria el 80 % dels vots a favor.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

L´Ajuntament d´Artés acorda donar impuls a una associació funerària

El compromís és incentivar que es creï una entitat, però amb la gestió desvinculada del consistori

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Sant Vicenç torna a posar en marxa la figura de l´agent cívic

L'objectiu és incidir en la millora de la recollida selectiva de deixalles

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

Després del greu aiguat del juny del 2000 l'ACA va redactar un projecte del qual només ha fet una...

Enllaços recomanats: Premis cinema