El govern en minoria de la CUP a Monistrol de Calders no ha pogut impedir l'aprovació d'una moció impulsada per MDI (vinculat a ERC) i que ha tingut el suport de CiU, també a l'oposició, en què es proposa l'enderroc d'un antic edifici de propietat municipal que la CUP voldria mantenir com a equipament públic tot i el mal estat en què es troba. Malgrat la moció, el govern ja ha dit que no tirarà a terra l'immoble (que ara té pancartes a la façana en contra de l'enderroc).

Es tracta de la finca de ca l'Espardenyer, del segle XVII i de tres plantes, i que "per la seva ubicació i arquitectura té un alt valor patrimonial", segons l'alcalde, Ramon Vancells. De fet, aquesta construcció queda afectada pel sistema viari amb el planejament general del 1990, que la deixa fora d'ordenació i ja en preveu l'enderroc, per bé que no s'ha executat mai. Ara, i a causa del mal estat en què diu que es troba l'edifici, la moció de l'oposició en proposa l'enderroc en un termini màxim d'entre 12 i 14 mesos, i buscar el finançament per fer un estudi i el projecte d'urbanització de l'espai que queda. MDI hi havia plantejat un aparcament, i ara proposa fer una consulta sobre possibles usos del solar. L´alcalde defensa «l´estat de solidesa de l´immoble, que és bo i no dóna cap motiu que en justifiqui la demolició per deficiències estructurals».

L´oposició nega que la finca estigui bé, i en proposa l´enderroc pel deteriorament en el qual afirma que es troba i l´elevat cost que suposaria rehabilitar-la: «s'ha d'anar a la lògica i al que és més efectiu per a un ajuntament que no té ni un duro», diu el republicà Enric Vilatersana.