La Diputació de Barcelona ha fet un estudi sobre la titularitat dels camins del municipi de Rajadell, a petició de l'Ajuntament davant els dubtes sobre la titularitat pública o privada d'algunes vies municipals. En el conjunt del municipi, s'han investigat cinc camins que figuren al Catàleg de camins municipals de Rajadell, que l'Ajuntament va demanar investigar.

El treball, que ha estat lliurat pel diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, a l'alcalde de Rajadell, Joan Costa, ha elaborat una fitxa de cadascun dels camins amb els documents que sostenen la investigació que s'ha portat a terme.

De fet, l'estudi recull, ordena i processa les dades obtingudes durant el procés d'investigació d'aquesta titularitat i facilita les fonts d'informació que s'han utilitzat en cada cas.

L'estudi parteix de la base del coneixement del mateix ajuntament i busca contrastar la informació amb diferents fonts que puguin demostrar l'existència històrica dels camins. Com a informació documental es consulten, per exemple, actes de delimitació, el cadastre actual i el cadastre d'implantació i cèdules de propietat, entre d'altres.