El renovat pont de Callús a Sant Mateu ja permet el pas de dos camions alhora

La via s'ha reobert al trànsit rodat aquesta setmana

07.03.2016 | 07:41
El diputat Jordi Fàbrega i l´alcalde de Callús, Joan Badia, ahir durant una visita a les millores del pont

Callús ha restablert aquesta setmana la circulació al pont de sobre el riu Cadener que hi ha a la sortida del poble en direcció a Sant Mateu, on es feien obres des del mes de maig de l'any passat. La via, que estava totalment tallada des del setembre i els vehicles passaven per un pas alternatiu, s'ha obert al trànsit rodat després de l'actuació que ha dut a terme la Diputació de Barcelona per adequar la resistència de l'estructura i eixamplar la calçada.

Ahir al migdia, l'alcalde de Callús, Joan Badia i el diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, van fer una visita a les obres d'ampliació del pont de la carretera BV-3003, pel qual es calcula que cada dia passen uns 2.000 vehicles. El pont tenia algunes deficiències estructurals que posaven en perill la seguretat en el trànsit i havia quedat estret per absorbir el nombre de vehicles que van i vénen de Sant Mateu i del nucli residencial dels Manxons. En aquest sentit, segons l'alcalde del municipi, les millores que s'hi han fet permetran "una comunicació molt més segura i eficient".

En la mateixa línia es va expressar el diputat Jordi Fàbrega, que va assegurar que la millora d'aquest pont "era absolutament necessària perquè reunia unes condicions de perillositat respecte de la mobilitat", tenint en compte que no permetia la circulació de dos vehicles alhora, un en cada sentit, sobretot si eren de gran tonatge.

Les obres del pont, situat al nord del nucli urbà, estan pràcticament enllestides i han consistit en la substitució del tauler pel pas de vehicles amb un ampliació de la calçada fins a 6,6 metres d'amplada, que permet el pas de dos vehicles, un en cada sentit. També s'han adequat els accessos, el drenatge i l'enllumenat a sobre el nou tauler. Les reformes dutes a terme han suposat la supressió de les estretes voreres laterals que es mantenien, tot i que el 2008 es va construir una passarel·la paral·lela al pont, que inclou un mirador, per on poden circular els vianants.
Per mantenir el pas d'una banda a l'altra del riu, durant els sis mesos que el pont ha estat totalment tallat al trànsit, l'ens provincial va adequar un pas alternatiu provisional sobre el Cardener, que, segons va fer notar ahir Jordi Fàbrega, "ara es tornarà a desmuntar per mantenir el riu amb les seves característiques originals". Les obres, finançades per la Diputació de Barcelona, han tingut un cost final d'1,2 milions d'euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema