El renovat pont de Callús a Sant Mateu ja permet el pas de dos camions alhora

La via s'ha reobert al trànsit rodat aquesta setmana

07.03.2016 | 07:41
El diputat Jordi Fàbrega i l´alcalde de Callús, Joan Badia, ahir durant una visita a les millores del pont
El diputat Jordi Fàbrega i l´alcalde de Callús, Joan Badia, ahir durant una visita a les millores del pont

Callús ha restablert aquesta setmana la circulació al pont de sobre el riu Cadener que hi ha a la sortida del poble en direcció a Sant Mateu, on es feien obres des del mes de maig de l'any passat. La via, que estava totalment tallada des del setembre i els vehicles passaven per un pas alternatiu, s'ha obert al trànsit rodat després de l'actuació que ha dut a terme la Diputació de Barcelona per adequar la resistència de l'estructura i eixamplar la calçada.

Ahir al migdia, l'alcalde de Callús, Joan Badia i el diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, van fer una visita a les obres d'ampliació del pont de la carretera BV-3003, pel qual es calcula que cada dia passen uns 2.000 vehicles. El pont tenia algunes deficiències estructurals que posaven en perill la seguretat en el trànsit i havia quedat estret per absorbir el nombre de vehicles que van i vénen de Sant Mateu i del nucli residencial dels Manxons. En aquest sentit, segons l'alcalde del municipi, les millores que s'hi han fet permetran "una comunicació molt més segura i eficient".

En la mateixa línia es va expressar el diputat Jordi Fàbrega, que va assegurar que la millora d'aquest pont "era absolutament necessària perquè reunia unes condicions de perillositat respecte de la mobilitat", tenint en compte que no permetia la circulació de dos vehicles alhora, un en cada sentit, sobretot si eren de gran tonatge.

Les obres del pont, situat al nord del nucli urbà, estan pràcticament enllestides i han consistit en la substitució del tauler pel pas de vehicles amb un ampliació de la calçada fins a 6,6 metres d'amplada, que permet el pas de dos vehicles, un en cada sentit. També s'han adequat els accessos, el drenatge i l'enllumenat a sobre el nou tauler. Les reformes dutes a terme han suposat la supressió de les estretes voreres laterals que es mantenien, tot i que el 2008 es va construir una passarel·la paral·lela al pont, que inclou un mirador, per on poden circular els vianants.
Per mantenir el pas d'una banda a l'altra del riu, durant els sis mesos que el pont ha estat totalment tallat al trànsit, l'ens provincial va adequar un pas alternatiu provisional sobre el Cardener, que, segons va fer notar ahir Jordi Fàbrega, "ara es tornarà a desmuntar per mantenir el riu amb les seves característiques originals". Les obres, finançades per la Diputació de Barcelona, han tingut un cost final d'1,2 milions d'euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

El mercat de Tots Sants torna aquest cap de setmana a Món Sant Benet

La fira celebra la cinquena edició amb una àmplia mostra de productes alimentaris i degustacions

El pla director de la mineria fixa la ubicació de dues plantes més de sal vacuum a Súria

El document urbanístic preveu que les futures instal.lacions anirien al polígon de la Pobla Sud, i...

La Fira de la Coca i el Mató de Monistrol arriba a la 23a edició amb 90 parades i una quinzena d´activitats paral·leles

La Fira de la Coca i el Mató de Monistrol arriba a la 23a edició amb 90 parades i una quinzena d´activitats paral·leles

El municipi espera la visita de més de 10.000 persones el cap de setmana del 29 i 30 d'octubre

El consum de tabac de cargolar es dispara entre els més joves

El 6% dels residents a la Catalunya Central de 15 anys o més fumen cigarretes fetes a mà

Enllaços recomanats: Premis cinema