Sallent preveu disposar el 2019 d'una nova residència de 90 places al solar buit de l'antiga Fàbrica Vella. Les obres començaran l'any que ve i tindran un cost de 6,5 milions d'euros, que l'Ajuntament espera poder finançar en un termini màxim de 20 anys.

L'equip de govern va exposar la proposta als veïns en un acte públic ahir al vespre, com va fer temps enrere amb el projecte executiu, que a hores d'ara ja té pràcticament enllestit, i que permetrà doblar les 53 places de la residència actual. D'entrada, l'Ajuntament disposa d'1,5 milions d'una herència que destinarà al finançament de l'obra, i la resta es preveu obtenir majoritàriament de la venda d'immobles que són de propietat municipal: dos habitatges plurifamiliars i un d'unifamiliar de Barcelona, i un edifici de Sallent.

En el procés d'adjudicació es demanarà al licitador que financi a un màxim de 20 anys aquest import restant, que l'Ajuntament confia a poder anar cobrint amb la venda dels immobles, a banda d'altres possibles ingressos. I és que s'ha calculat que amb el que s'obtingui d'aquestes finques pràcticament es pot arribar a l'import de la nova residència.

Si els diners es tenen abans de 20 anys, es cancel·larà el pagament. Si, per contra, no s'aconseguís vendre cap finca, la quota anual s'assumiria amb el pressupost municipal, "però això seria en el pitjor dels casos", apunta l'alcalde, David Saldoni, convençut que hi ha prou marge per trobar una bona sortida als immobles.