Crònica

Dels arcs detectors al PowerPoint

05.03.2016 | 13:35
Dels arcs detectors al PowerPoint
Dels arcs detectors al PowerPoint

Dos quarts de deu del matí. Darrere nostre s'han obert i s'han tancat quatre portes vigilades i hem passat dos arcs detectors de metalls. Uns quants corredors i dos patis més enllà de la porta principal del centre penitenciari Lledoners, fem cap a una aula d'ensenyament equipada amb ordinadors, taules i cadires que dóna a una gran avinguda encarada al nord amb edificacions a banda i banda. Hi ha una desena de reclusos; el motiu: treure's el carnet de conduir mentre, com diuen ells, compleixen pena.

Avui el professor serà Diego Gálvez, instructor de l'autoescola bagenca Logos; altres dies ho és Francesc Gallego, que n'és el director i que avui també ens acompanya. Qui comanda l'expedició i té cura que tot plegat funcioni és la Raquel (obviem el cognom per desig exprés d'ella), que és educadora del centre penitenciari.

Sobre les dues taules llarges s'han obert llibres i carpetes amb fulls d'apunts. Comença la classe. El Diego és dels que duen el PowerPoint sota el braç; toca explicar les diferències entre vehicles, les consideracions tècniques i legals que tenen i les velocitats a què poden córrer i per on poden circular. Insisteix força en les indicacions dels límits de velocitat i en la prohibició de fer canvis de sentit al mig de les calçades.

Algunes preguntes van adreçades als que aviat hauran de passar per l'examen de teòrica; cal repassar i aclarir conceptes per no caure en equívocs. Com en totes les aules, hi ha qui presta més atenció i qui es dispersa de tant en tant; un dels interns no para de prendre apunts.

En tot moment, l'ambient és distès, sense abandonar però l'objectiu: aprendre les normes de circulació que és com aprendre a conviure una mica més amb els altres. El Diego té un tracte molt proper però no els en deixa passar ni una i, durant una hora, els in- terns gairebé obliden que ho són.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

L´alcalde de Cardona vol que el municipi tingui pes en el pla definitiu de la mineria

Estruch lamenta que el document només esmenti el municipi de manera tangencial

L´ACA revisa el projecte de la riera de Castellet i obre una porta per al 2018

L´ACA revisa el projecte de la riera de Castellet i obre una porta per al 2018

L'organisme preveu un pla d'ajuts d'aquí a dos any que podria sufragar una part del que falta fer...

Els nous jutges de pau de Súria prenen possessió

Els nous jutges de pau de Súria prenen possessió

Els nous jutges de pau titular, Jaume Bransuela i Alsina (a l'esquerra de la foto), i substitut,...

Sant Joan destina dues bicicletes elèctriques a la Policia Local i Serveis Territorials

Sant Joan destina dues bicicletes elèctriques a la Policia Local i Serveis Territorials

L'Ajuntament vol fomentar la mobilitat tova, l'eficiència i l'estalvi energètic, i contribuir a...

Enllaços recomanats: Premis cinema