L'Ajuntament de Sallent haurà de prioritzar la recerca d'ajuts per dur a terme una remodelació del Pont Vell. Aquest és el mandat que ha rebut dels ciutadans que han pres part en el procés participatiu que pretenia establir, a partir de l'opinió dels veïns del municipi, quines intervencions de certa envergadura són les que es considera més urgent que cal fer en l'espai públic. El termini de votació es va tancar dijous al vespre i, a partir de l'escrutini, s'ha establert l'ordre d'un total de sis propostes que el mateix consistori va posar damunt la taula, per distribuir-hi 700.000 euros del pressupost municipal.

El Pont Vell -batejat amb el nom de Pere Otger- és una de les dues portes d'entrada al nucli urbà per sobre del curs del Llobregat. De fet, l'any 2005 ja es va elaborar un informe a partir del qual es plantejava en aquell moment tirar endavant una reforma integral del viaducte. Ara, el que proposa el consistori és una intervenció que, essencialment, se centraria en la remodelació de tota la part superior, per on circulen tant vehicles com vianants.

L'obra passa per fer un sanejament de la calçada -aixecar el paviment i posar-n'hi de nou-, la substitució dels revoltons dels voladissos que forment les voreres -alguns dels quals, com es pot veure en les imatges, s'han anat trencat- per peces de formigó, fent-hi una nova pavimentació, i la instal·lació d'una nova barana, ja que l'actual està força deteriorada. El pressupost estimat és de 168.560 euros.