Sant Vicenç de Castellet estrenarà dilluns l'Espai Impuls SVC, el nou viver d'empreses que va inaugurar ahir a l'edifici de l'antic Consorci del Bages Sud. De moment, s'hi traslladarà el servei de Promoció Econòmica i d'Ocupació, però l'equipament no podrà ser del tot operatiu fins a l'1 d'abril, a l'espera que l'Ajuntament tingui aprovades les bases de funcionament del centre i els empresaris interessats s'hi puguin començar a inscriure.

La inauguració es va fer ahir al vespre amb una cinquantena de persones, que ho van aprofitar per visitar les instal·lacions, tot i que dies enrere ja es va fer una jornada de portes obertes. L'acte va comptar amb la presència del conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, que va acompanyar l'alcalde, Joan Torres, regidors, i diversos representants dels àmbits polítics, econòmic i comercial del territori, en un breu recorregut pel viver.

Baiget va definir aquest nou espai com "un bon actiu per a Sant Vicenç i la comarca", i com una nova oportunitat per poder generar ocupació en un municipi que volta el 20 % d'atur. "Iniciatives que sortiran d'aquí poden acabar donant feina, i això és precisament el que volem i necessitem", va apuntar.

Per la seva banda, l'alcalde, Joan Torres, en el seu parlament també es va referir al nou viver com un centre "que ha de contribuir a la recuperació econòmica de Sant Vicenç", un poble "durament castigat per la crisi, però que encara és viu, obert i modern, i que lluita per recuperar l'esplendor de dècades enrere".