Els alumnes de 5è de l'institut escola Ramona Calvet de Castellterçol i enguany també els de 5è i 6è de l'escola Sesmon de Santa Maria d'Oló participen aquest curs en el projecte de Cultura Emprenedora, amb què aprenen a crear i gestionar una cooperativa.

L'experiència, implantada com a proposta de la Diputació, ja es va fer l'any passat a Castellterçol, i pels bons resultats que va tenir, aquesta vegada també s'hi ha animat l'escola Sesmon d'Oló. A Castellterçol han creat la cooperativa 30 Mans, i els alumnes de l'escola Sesmon tenen la cooperativa Kids Oló.

De moment, els primers passos que s'han fet són la decisió de càrrecs, la constitució de la cooperativa, han dissenyat la imatge i el logotip, i han decidit quins productes fabricaran. A partir d'aquí hauran d'anar gestionant l'empresa al llarg del curs, vendre els productes en un mercat local i fer balanç dels resultats obtinguts.

La finalitat del projecte és que els alumnes adquireixin l'esperit emprenedor com a forma de competència per al desenvolupament professional dels alumnes.