Cardona acollirà el proper 22 de maig la Fira del Jove Emprenedor de la Catalunya Central 2016, una iniciativa pensada per incentivar l'esperit emprenedor entre els joves i fomentar la seva capacitat creativa.

A partir d'aquesta setmana i fins al proper 4 d'abril, els equips que vulguin presentar-se al concurs podran fer la inscripció a través de la pàgina web de la fira (http://firajoveemprenedor.cat), en la qual es pot trobar tota la informació. Els organitzadors de la Fira ja s'han posat en contacte amb les escoles que han participat anteriorment al certamen per convidar-les i animar-les a presentar-se en aquesta nova edició.

La Fira convoca els alumnes d´ESO, batxillerat i cicles formatius de les escoles del Bages, Solsonès, Berguedà i l'Anoia per tal que desenvolupin les seves idees i propostes de negoci i les presentin al concurs que organitza el certamen. A més, en aquesta quarta edició del certamen s´hi afegeix la participació dels alumnes de 6è de primària de Solsona. En els anys anteriors ja hi participaven, sense concursar, els alumnes d'aquest curs de Cardona.

El diumenge 22 de maig, la plaça de la Fira de Cardona acollirà la mostra de les propostes seleccionades per al certamen, que s´organitzaran en tres categories: Before (segon cicle d´ESO), After (batxillerat i cicles formatius de Grau Mitjà) i Youth (cicles formatius de Grau Superior). En el mateix espai, també exposaran els seus projectes els alumnes de 6è de primària de Cardona i Solsona que participaran al certamen fora de concurs.

De les propostes presentades, el jurat en seleccionarà quinze -cinc per a cada una de les tres categories-, que s´enfrontaran en la fase final del concurs. Una presentació pública del projecte, en format d'exposició oral breu amb preguntes del jurat, determinarà els vencedors finals per a cada una de les tres categories. Els tres equips guanyadors obtindran com a premi un viatge d´innovació per conèixer empreses de Catalunya que tinguin relació amb el projecte premiat.

La Fira del Jove Emprenedor de la Catalunya Central està organitzada per l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, seguint el format dels anys precedents, i compta amb diversos col·laboradors locals, com el Consell Comarcal del Solsonès, les associacions empresarials de Cardona i Solsona, el Cinema Amateur Cardoní, Goral i les empreses Oli Migjorn, Semen Cardona, E2S Produccions i Flequers de Cardona.

L´any passat, la Fira del Jove Emprenedor de la Catalunya Central va comptar amb la participació de 150 alumnes de diversos centres educatius de les comarques centrals que van presentar una quarantena de projectes al certamen. La Fira va néixer amb l'objectiu de fomentar l´educació emprenedora entre els joves i inculcar l´esperit creatiu i innovador dels alumnes.