Una desena de joves estan revifant l'Associació de Dones de Navarcles (ADN) per no deixar perdre una entitat creada fa 21 anys. La junta ha experimentat en poques setmanes un relleu generacional que permetrà allargar la vida d'una associació que en els seus inicis va ser tot un revulsiu al poble, però que en els darrers anys havia quedat encallada.

La nova junta ha entomat el repte de retornar la dona al centre del debat, col·laborant amb altres projectes navarclins i fent sentir també còmodes les sòcies més antigues. Canviarà, això sí, el to dels darrers anys, quan l´ADN havia virat més cap a actes culturals. Es continuaran fent, però sempre que tinguin un marcat to reivindicatiu. Perquè, com explica la nova presidenta, Patrícia Ramos, «és trist, però en la societat actual encara queda molta feina per fer per arribar a la plena igualtat».

Ramos parla en nom de l´associació, però d´entrada ja avisa que volen que la nova ADN sigui totalment assembleària. «Ens agrada prendre les decisions entre totes; és més costós, però els resultats sempre són millors». En aquesta línia, ha programat la primera Setmana de la Dona que s´ha fet mai a Navarcles. Aquest dijous es fa la taula rodona "La dona en un món masculinitzat", amb les experiències laborals d´Íngrid Picas (responsable de RDI d´ICL Ibèria Súria i Sallent), Laia Andreu (de la Selecció Catalana de Curses de Muntanya) i Íngrid Llobet (secretària d´Imatge i Comunicació d´ERC d´Olesa). Serà a les 8 a La Creueta. Divendres hi haurà contacontes a la biblioteca i dissabte, concert d´Anaïs Vila, que presentarà Entre els dits. Serà a l´auditori (9 vespre) i amb taquilla inversa: gaudir-ne primer i pagar el que es cregui convenient a la sortida.