El Maridatge de la Mostra de Vins del municipi de Navàs ha reunit aquest dijous en la seva cinquena edició unes 220 persones al teatre de Palà de Torroella. El cuiner David Garcia del restaurant To+ i l´enòleg Joan Soler van ser una vegada més els amfitrions i pal de paller del sopar. Joan Soler va justificar la tria de vins que havia fet uns dies abans: «no hem triat els millors vins, sinó els vins que expliquen coses, que ens transmeten sensacions i són memòria viva de la terra», va dir.

El Maridatge va arrencar motors amb una amanida de verat amb encortits, soja i tomàquet al forn, que David García va batejar com l´amianida de Navàs. El plat s´acompanyava d´un vi blanc de macabeu, malvasia i pansera de Ramon Manubens. Una cruixent coca de porc ral rostit, amb panses i poma àcida, va anar acompanyada d´un cupatge de macabeu i pansera de la vinya Camí d´Obradors de Marc Comaposada.

La tanda de negres amb protagonisme de varietat sumoll, es va obrir amb un platet de fideus a la cassola amb crestes de gall i llengua, i un cupatge de sumoll i garnatxa d´Astrid Manubens Martin.

El tercer capítol del sopar va donar vida a un lluç amb sopa de pa i un vi sumoll de Roger Subirana.Un guisat clàssic de vedella amb naps i coliflor torrefacte, amb un potent sumoll fet amb cub de pedra, amb 15 dies de fermentació i premsat suau de la vinya de Martí Just. La cirereta del pastís del Maridatge va ser un carro de pastissos, amb un vi bullit de garnatxa dolça de Ferran Costa i Valentí Garcia.

La vetllada va comptar amb l´actuació de Martí Riera i Berta Sala, que van interpretar diferents cançons i el grup de teatre infantil de Palà de Torroella, que va fer esquetxos entre plat i plat.