Súria ha posat en marxa les obres de construcció dels murs de formigó que protegiran de l'erosió els talussos de l'illa de Sant Jaume i permetran reobrir al trànsit el tram inferior del carrer Sant Sebastià. Es tracta d'una actuació inclosa en el Projecte d'Intervenció Integral del Poble Vell i Sant Jaume, que té l'objectiu d'esponjar i regenerar aquests barris suriencs.

La durada aproximada de les obres serà d'uns quatre mesos, segons les previsions inicials. En una fase posterior, els nous murs formaran part de l'estructura de l'equipament social previst a l'illa de Sant Jaume i permetran ampliar el carrer Sant Sebastià. Les obres de construcció dels murs de formigó van ser adjudicades a l'empresa Infraestructures Trade SL per un import total de 204.549,30 euros.

Les aportacions per cobrir aquesta quantitat provenen del Pla de Barris (50%), l'Ajuntament de Súria (28,5%) i la Diputació de Barcelona (21,5%).

El Projecte d'Intervenció Integral del Poble Vell i Sant Jaume es va posar en marxa l'any 2007, vinculat a la Llei de Barris de la Generalitat. L'objectiu és millorar-ne la qualitat de vida, mitjançant actuacions urbanístiques i mesures de suport a la rehabilitació.