Una vuitantena de persones van participar dissabte a la presentació de la nova delegació del Bages de l'Associació Celíacs de Catalunya, que va tenir lloc a l'espai Rubiralta de Manresa. La presentació de la nova entitat va comptar amb les intervencions de la portaveu de la nova delegació, Laura López Cano, de la presidenta de l´Associació de Celíacs de Catalunya, Olga Cuesta, i de la regidora de Salut de l´Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich.

Durant l´acte, la metgessa Adjunta de la Unitat de Gastroenterologia, Hepatologia i Nutrició Pediàtrica de l´Hospital Sant Joan de Déu, Gemma Muncunill, va pronunciar la ponència sobre el passat, el present i el futur de la malaltia celíaca i la dieta sense gluten. Per cloure l´acte, es va fer un tast de productes sense gluten.

L'objectiu principal de l'entitat és donar suport, informació i assessorament als nous diagnosticats de la malatia i les seves famílies. L'entitat també pretén sensibilitzar a la població i al gremi de restauradors per tal de que puguin oferir amb garanties menús sense gluten. La nova delegació té la seva seu a la primera planta del Centre Hospitalari i les persones interessades hi poden contactar a través del telèfon 638 838 534 i l´adreça de correu electrònic: bages@celiacscatalunya.org.