El grup municipal de CiU, a l'oposició a l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, proposa un debat ciutadà i la convocatòria d'una consulta perquè els veïns es posicionin sobre la conveniència o no de construir un crematori-tanatori al municipi com planteja l'equip de govern en coalició de Gent fent Poble i PSC.

CiU ha donat a conèixer el seu posicionament després de la presentació pública del projecte que l'equip de govern va fer ahir al vespre, abans d'aprovar el plec de clàusules per a la concessió del servei que es vol portar al ple de dimarts vinent. La proposta preveu concedir a l'adjudicatària uns terrenys de 5.400 metres quadrats a tocar del cementiri, amb la idea que aquesta mateixa empresa construeixi el crematori-tanatori i gestioni el cementiri, a canvi de l'explotació del servei durant 45 anys.

Sense entrar a valorar la proposta, el grup de CiU lamenta la «unilateralitat» amb què diu que actua l'equip de govern, «sense tenir en compte l'opinió dels veïns». El partit entén que un projecte d'aquesta envergadura «pot despertar certa sensibilitat» entre la població, i critica «que ara se'ns presenti a corre-cuita».