L'Agència Comarcal de l'Energia, del Consell Comarcal del Bages, ha incorporat 8 nous municipis, de manera que a hores d'ara ja són 23 els pobles que s'han afegit a aquest servei. L'objectiu de l'agència és conèixer i controlar els consums energètics municipals per tal de promoure l'estalvi, l'eficiència i la utilització de les energies renovables.

L'Agència de l'Energia del Bages ja ha aconseguit que els 15 ajuntaments adherits fins ara estalviïn un global de 236.000 euros anuals en les seves factures d'electricitat. Els nous municipis que ara s'hi afegeixen són: Avinyó, Balsareny, Cardona, Castellbell i el Vilar, Monistrol de Montserrat, Mura, el Pont de Vilomara i Rocafort i Sallent.

Aquest organisme d'àmbit comarcal estudia els subministraments elèctrics de centres de consum públics com escoles, ajuntaments, centres cívics, pavellons, pistes esportives, piscines o enllumenats públics, analitza les factures dels darrers 12 mesos i fa una simulació per avaluar la potència òptima que cal contractar. Aquesta anàlisi i una acurada comptabilitat energètica permeten adequar la demanda a les necessitats reals i reduir la factura elèctrica.