Navàs ja disposa d'un pla de protecció de més de 200 elements patrimonials

21.03.2016 | 07:35

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Navàs el Pla especial urbanístic de protecció del patrimoni i catàleg de béns arquitectònics, històrics i ambientals del municipi, amb més de 200 elements inventariats.
L'estudi recull el patrimoni històric, arquitectònic i ambiental que hi ha per tot el municipi, a partir d'un treball que s'ha trigat tot un any a confeccionar. Entre altres coses, conté la memòria amb l'estudi de l'evolució urbana i històrica del muncipi, i els plànols de situació de cada un dels elements. S'ha distingit entre béns arquitectònics i urbanístics, béns arqueològics i paleontològics, i béns ambientals i paisatgístics.
La majoria d'aquest patrimoni és rural, perquè el terme municipal és molt extens i té molts nuclis repartits i dispersos. Destaquen les esglésies de Sant Cugat del Racó (d'estil romànic llombard), Santa Maria de les Esglésies, Santa Creu del Mujal, Santa Fe de Valldeperes, i Sant Genís de Masadella. També hi ha inventariats nombrosos masos, també diverses tines i premses excavades a la roca escampades per tot el terme.
Pel que fa al nucli urbà de Navàs, destaquen el conjunt d'edificis d'arquitectura modernista i noucentista construïts a principi del segle XX, i l'església parroquial de la Sagrada Família. Pel que fa a Palà de Torroella, s'ha posat l'accent en el conjunt arquitectònic de l'antiga colònia tèxtil i el seu passat industrial, que és dels més ben conservats de tota la llera del Cardener.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema