La Catalunya Central tindrà dues classes menys de P-3 de cara al proper curs escolar 2016-2017, ja que el padró preveu un descens de prop de 200 alumnes de tres anys. Per contra, sumarà set grups més a primer d'ESO, on hi ha previst un augment de 230 estudiants. Així es desprèn de les dades facilitades pels Serveis Territorials d'Ensenyament a la Catalunya Central, que ahir van presentar l'oferta de places de la preinscripció escolar, que començarà el proper 30 de març i acabarà el 7 d'abril.

Segons el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament, Antoni Massegú, "el departament no tanca línies sinó que el que fa és ajustar l'oferta a la demanda" davant els canvis demogràfics. En aquest sentit, assegura, que tant a P-3 com a primer d'ESO, "tothom qui vulgui una plaça pública la tindrà garantida".

En l'àmbit dels Serveis Territorials, que inclou les comarques de l'Anoia, el Bages, el Berguedà, Osona, el Solsonès i el Moianès, en el cas de P-3, el padró preveu un descens de 198 alumnes, passant dels 5.363 d'aquest curs als 5.165 previstos per al proper. Per aquest motiu, es reduirà una línia a l'Escola Montserrat de Sant Salvador de Guardiola i en tres centres d'Osona. Per contra, se sumaran dos grups nous, un a Torelló i un altre als Hostalets de Pierola per la qual cosa, en conjunt, se suprimiran dues línies.