Matí de cafetonet, paraigües i anorac i cap esperit de conxorxa ahir dissabte a Sallent. I la consigna que "ni som un grup cohesionat, ni una alternativa ni res de tot això", va assegurar David Saldoni, alcalde de la localitat bagenca i amfitrió d'un aplec de poc més d'un centenar de càrrecs electes i militants de Convergència Democràtica de Catalunya que va servir "per posar molts temes sobre la taula i parlar".

Els anomenats Torns Oberts que se celebren arreu de les comarques catalanes per debatre sobre la refundació del partit que ha governat durant una bona part de la història democràtica recent del país van viure un concorregut episodi a la vila del Llobregat amb la presència de noms rellevants de CDC, com Marta Felip, alcaldessa de Figueres, Meritxell Budó, la seva homònima de la Garriga, Albert Batalla, alcalde de la Seu d'Urgell, i la diputada al Congrés espanyol Carme Sayós, a més de l'escriptor Jordi Cabré, Carles Agustí i l'exalcalde de Sallent Jordi Moltó.

"Insisteixo que aquesta trobada respon a la voluntat de parlar i debatre, i en alguns temes hi ha opinions contraposades", va reiterar Saldoni al final d'una jornada intermitentment plujosa que va començar amb mig centenar de participants. Una d'elles va baixar de l'Empordà per ser al costat de Saldoni, que considera "un valor de futur" dins de CDC. Marta Felip, principal autoritat política de la ciutat daliniana, va explicar a Regió7 que "es tracta de revisar aquelles coses que es donen per fetes al partit, la intenció és fer una sacsejada per debatre quin ha de ser el futur de Convergència".