Una trentena de persones van participar ahir en la marxa convocada pel col·lectiu Arran i la PAHC per denunciar que a Sallent hi ha 675 pisos buits. Durant el trajecte, els activistes van assenyalar set blocs de pisos que són propietat de bancs i promotores, i hi van penjar pancartes que denunciaven que els bancs mantenen els habitatges tancats esperant que tornin a pujar els preus.

El clima de la marxa va ser festiu, amb música durant el recorregut. Els concurrents s'anaven aturant per denunciar de qui és propietat el bloc buit així com la gran quantitat de milions de beneficis que tenen els bancs.

Els convocants van fer èmfasi en la necessitat dels joves d'emancipar-se, cosa gairebé impossible amb les condicions laborals actuals sumades als preus inassumibles de l'habitatge a Sallent. També es va destacar que el mercat de lloguer és gairebé inexistent, a part de tenir preus desorbitats. Segons els organitzadors, a Sallent hi ha el 25 % del total dels pisos buits, 675 dels 2.700 que hi ha a la localitat.