Fa dos anys que l'institut-escola de Castellterçol té a punt la infraestructura per poder rebre el senyal de fibra òptica, però de moment encara no hi arriba ni se sap quan ho farà. Des de l'Ajuntament s'insisteix al departament d'Ensenyament a través dels Serveis Territorials a la Catalunya Central per mirar de desencallar la situació.

El servei es va reclamar per primera vegada el febrer del 2014, tenint en compte que a l'escola de primària ja funcionava, i es volia també per als alumnes de secundària, coincidint amb el procés d'ampliació de l'escola en institut. Les obres ja van tenir un primer entrebanc quan l'anterior Ajuntament va demanar que en comptes de fer el cablejat aeri es fes per terra. Un cop reconduït aquest procés, mesos més tard la Generalitat va anunciar que s'havien interromput els treballs per al desplegament per falta de pressupost, si bé l'empresa Movistar es va encarregar de fer arribar el cablejat fins a les instal·lacions de l'institut. De tota manera, el centre encara no disposa a hores d'ara del servei de fibra òptica, i res no fa pensar que en pugui disposar en el que queda de curs, per bé que es continuarà insistint perquè la Generalitat acceleri el procés cap a una connexió definitiva a partir dels pressupostos.

L'institut ha fet cinc reclamacions per demanar el servei, i tant els pares i mares d'alumnes com els mestres del centre s'han reunit diverses vegades per intentar trobar una solució al problema. De moment, però, aquestes mobilitzacions no han donat fruits.

El regidor d'Ensenyament de Castellterçol, Albert Obrero, lamenta la situació que s'ha generat al llarg d'aquests dos anys, més enllà del fet que els alumnes estiguin fent classes en barracons. Obrero diu que "s'ha intentat fer un esforç des de tots els àmbits per dotar les aules de bones eines i bons materials pedagògics, i ara ens trobem que, per problemes tècnics i econòmics, no els podem utilitzar".