L'Ajuntament de Sallent acaba de culminar la rehabilitació de l'església romànica de Santa Maria de Cornet. Les obres han permès restaurar diferents elements del temple, que presentaven imperfeccions a causa del pas del temps. Els treballs han estat finançats íntegrament amb una subvenció de la Diputació de Barcelona i han tingut un cost de 49.068 euros.

Les millores han consistit a rehabilitar la coberta del campanar, que presentava una gran degradació i presència de vegetació. En aquest punt, també s'ha restaurat la balustrada de pedra, mantenint la seva originalitat històrica, que presentava un alt perill de despreniment. Durant els treballs, s'han millorat les dovelles de pedra de la torre del campanar que estaven desplaçades del contorn de l'arc i s'ha netejat la pedra natural de la façana i la cornisa, a banda de restaurar cromàticament el rellotge de sol, entre d'altres.

D'altra banda, també s'ha restaurat la portalada de la façana sud, que presentava patologies que n'acceleraven la degradació. En aquest sentit, s'han reparat les esquerdes dels capitells i la columna. A la façana oest, es van reposar les peces que faltaven amb pedra, i es va igualar cromàticament. Finalment, les zones centrals de l'absis i la finestra s'han rehabilitat, ja que estaven molt erosionades i havien perdut ornaments.

Amb accés des de la carretera que va de Balsareny a Avinyó, Santa Maria de Cornet està inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.