El primer crematori del Bages podria començar a funcionar el 2019. Aquesta és la previsió amb la qual treballa l'Ajuntament de Sant Fruitós, que és qui promou la creació d'aquest servei -fins ara inexistent a la comarca-, mitjançant un procés de concessió d'uns terrenys municipals situats annexos al cementiri municipal, que vincula alhora a la creació d'un tanatori i al manteniment del recinte funerari.

D'aquesta iniciativa (que Regió7 ja va avançar el gener del 2015), el consistori en va donar els detalls en una acte públic informatiu celebrat ahir a la nit, que va congregar una vintena llarga de persones.

L'equip de govern (format pels independents Gent Fent Poble i el PSC) va posar de manifest que aposta fermament per aquest projecte i, de fet, ja té prevista la convocatòria per a aquest mateix mes d'un ple extraordinari per aprovar inicialment el plec de clàusules del concurs de concessió.

En concret, el que es posarà a licitació de les empreses que vulguin concursar per obtenir aquest servei és la concessió d'un terreny de 5.400 metres quadrats -de propietat municipal i classificat com a sòl d'equipament funerari- situat entre el cementiri i el traçat de l'eix Transversal, on la futura adjudicatària construirà el tanatori i crematori.