L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada ha donat llum verda al PAM 2016-2019, el full de ruta per a l’actual govern municipal que forment CiU i ERC. El document recull uns 140 compromisos distribuïts en les diferents àrees de l’Ajuntament. El consistori ha anunciat també que a partir d'ara, el PAM estarà a disposició de la ciutadania perquè se’n pugui fer un seguiment exhaustiu i es revisarà cada tres mesos per assegurar el seu compliment.

Accions detallades

El pla es divideix en 11 àrees: Infraestructures i Urbanisme, Formació i Millora Ocupació, Sostenibilitat i Medi Ambient, Cultura, Infància i Joventut, Participació Ciutadana, Justícia Social i Estat del Benestar, Eficiència Administració Pública, Seguretat Ciutadana, Esports i Consum, Turisme i Comerç.

De totes aquestes, el projecte recull la transformació de la zona esportiva i la urbanització del canal fins a la resclosa del riu, la urbanització de la plaça Lluís Companys i la construcció del viver d’empreses industrials.

En matèria de formació i ocupació es potenciarà l’oferta del CIO, l’Escola d’Adults i els nous cicles de l’IES Quercus, així com el reforç de les llengües estrangeres i les subvencions per afavorir la contractació de persones en situació d’atur.

L’Ajuntament també preveu implantar nous punts de llum LED, recuperar des del punt de vista ambiental el riu Cardener, el Torrent Fondo i els Aiguamolls de les Torres.

Participació ciutadana

En matèria de participació ciutadana s’impulsaran els processos per destinar 90.000 euros a cadascun dels projectes escollits als sectors Llobet, Nord i Costarodona durant els anys 2016, 2017 i 2018. En paral·lel, es volen reforçar les accions en matèria de cultura i infància i joventut, en què es preveu la creació del Consell de Joves del Municipi i la construcció d’un skate-park.

Pel que fa a l’àmbit social, es proposa la creació de la Taula per la Justícia Social, la millora de la gestió de la residència l’Atzavara, promoure l’envelliment actiu i potenciar la fira Discat. En matèria, de comerç i turisme es treballarà per captar nous públics, enfortir el comerç local i seguir apostant per la Fira Embarrats.