Sant Joan aprova un full de ruta municipal amb 140 compromisos

El consistori impulsa un document que es posa a l´abast de la ciutadania i serà actualitzat cada trimestre

23.03.2016 | 17:04
Sant Joan de Vilatorrada ha donat llum verda al seu full de ruta pels propers anys.

L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada ha donat llum verda al PAM 2016-2019, el full de ruta per a l´actual govern municipal que forment CiU i ERC. El document recull uns 140 compromisos distribuïts en les diferents àrees de l´Ajuntament. El consistori ha anunciat també que a partir d'ara, el PAM estarà a disposició de la ciutadania perquè se´n pugui fer un seguiment exhaustiu i es revisarà cada tres mesos per assegurar el seu compliment.

Accions detallades

El pla es divideix en 11 àrees: Infraestructures i Urbanisme, Formació i Millora Ocupació, Sostenibilitat i Medi Ambient, Cultura, Infància i Joventut, Participació Ciutadana, Justícia Social i Estat del Benestar, Eficiència Administració Pública, Seguretat Ciutadana, Esports i Consum, Turisme i Comerç.

De totes aquestes, el projecte recull la transformació de la zona esportiva i la urbanització del canal fins a la resclosa del riu, la urbanització de la plaça Lluís Companys i la construcció del viver d´empreses industrials.

En matèria de formació i ocupació es potenciarà l´oferta del CIO, l´Escola d´Adults i els nous cicles de l´IES Quercus, així com el reforç de les llengües estrangeres i les subvencions per afavorir la contractació de persones en situació d´atur.

L´Ajuntament també preveu implantar nous punts de llum LED, recuperar des del punt de vista ambiental el riu Cardener, el Torrent Fondo i els Aiguamolls de les Torres.

Participació ciutadana

En matèria de participació ciutadana s´impulsaran els processos per destinar 90.000 euros a cadascun dels projectes escollits als sectors Llobet, Nord i Costarodona durant els anys 2016, 2017 i 2018. En paral·lel, es volen reforçar les accions en matèria de cultura i infància i joventut, en què es preveu la creació del Consell de Joves del Municipi i la construcció d´un skate-park.

Pel que fa a l´àmbit social, es proposa la creació de la Taula per la Justícia Social, la millora de la gestió de la residència l´Atzavara, promoure l´envelliment actiu i potenciar la fira Discat. En matèria, de comerç i turisme es treballarà per captar nous públics, enfortir el comerç local i seguir apostant per la Fira Embarrats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema