Una ballada conjunta de totes les colles caramellaires a la plaça de Sant Joan ha posat un tancament de luxe aquest diumenge de Pasqua a les Caramelles de Súria d'enguany, que un cop més s'han revalidat com les més grans de Catalunya. El programa d'actes acabarà aquesta nit amb un concert que ha aixecat gran expectació i que estarà protagonitzat pels grups Els Catarres, Strombers i Pachucos. El concert s'iniciarà a partir

de les 24.00 h.

Més de 900 caramellaires de totes les edats han participat en aquesta nova edició de la festa surienca, agrupats en les següents vuit colles: Tro Gros, La Llanterna, Juvenil del Foment Cultural, Grans de l'Agrupació Sardanista, Infantil de l'Agrupació Sardanista, Infantil del Foment Cultural, Altatxu i Coral Sòrissons. D'aquesta manera, la participació en les Caramelles de Súria s'ha mantingut en unes xifres similars a les de les darreres dues edicions, situant-se en nivells de rècord absolut en la història de la festa.

La ballada conjunta de cloenda ha estat una de les grans novetats d'enguany. Caramellaires de les vuit colles surienques han ballat 'El ball dels caramellaires del Cardener', també interpretat per músics de totes les colles. La celebració d'aquest acte ha omplert de gom a gom la plaça de Sant Joan, retornant a aquest espai públic el seu tradicional protagonisme caramellaire.

En la presentació de la ballada conjunta, el regidor d'Ensenyament i Cultura, Ricard Reguant i Gallego, ha explicat que 'El ball dels caramellaires del Cardener' és una dansa tradicional que ha estat recuperada per a aquesta ocasió. Anteriorment, havia estat interpretada públicament dins de l'espectacle 'Pell de Poble', representat els anys 1985 i 2010 a la plaça Major del Poble Vell.

A més de la plaça de Sant Joan, el centre urbà i la plaça Major del Poble Vell han estat els altres escenaris destacats de les actuacions caramellaires en aquest Diumenge de Pasqua, 27 de març. Com és habitual, la travessia principal de la vila entre les places de Sant Joan i de la Serradora s'ha convertit en una illa caramellaire per a les colles i els vianants.

El director general de Cultura Popular, Associacionisme i Accions Culturals de la Generalitat, Lluís Puig, ha visitat la vila aquest Diumenge de Pasqua, 27 de març, amb motiu de la celebració de les Caramelles. En la seva visita a la vila, el director general ha estat acompanyat per l'alcalde Josep Maria Canudas i ha parlat amb membres de les diferents colles.

L'activitat caramellaire del cap de setmana va començar dissabte de Pasqua, 26 de març, amb un acte simbòlic d'inici de la festa, una altra novetat que es va celebrar al saló de sessions de la Casa de la Vila. Per la tarda van tenir lloc les tradicionals

Caramelles a Pagès.

El dissabte de Pasqua al vespre, es va celebrar la Trobada Caramellaire del pavelló municipal d'esports, que va tornar a omplir aquest recinte esportiu. La Trobada va acabar amb la tradicional interpretació conjunta d'El Cant del Poble i una aixecada de pilars a càrrec de la colla castellera Salats de Súria.

En el transcurs de l'acte, la colla Altatxu va rebre felicitacions dels altres grups caramelles amb motiu del seu 15è aniversari. Durant la seva actuació en la Trobada del pavelló d'esports, els caramellaires d'Altatxu va desplegar una pancarta de suport als refugiats.

La Trobada Caramellaire del pavelló d'esports va ser presentada per la periodista surienca Núria Balaguer, autora del llibre 'Les Caramelles de Súria', presentat recentment dins del programa d'actes de la festa.

Posteriorment, el grup Xaranga Màgic va oferir una cercavila-xaranga pels carrers del centre de la vila. El programa d'actes del Dissabte de Pasqua va acabar amb un concert del grup La Banda del Coche Rojo al pavelló municipal d'esports.

Altres activitats del cap de setmana són els sopars dels caramellaires, l'esmorzar de Pasqua a la plaça Major del Poble Vell, la Vetlla Pasqual i la missa solemne de Pasqua.

Com en anys anteriors, el centre d'interpretació del Castell i la sala Cal Balaguer del Porxo han obert aquest Diumenge de Pasqua en un horari especial.

A la plaça de Sant Joan també hi ha estat ubicada l'exposició 'Segles de Pasqua a Súria', una parada de coca i mistela, i un punt d'informació per als visitants. En aquesta edició de les Caramelles també han estat estrenats dos tòtems informatius a les places de Sant Joan i de la Serradora.