L'alegria dels cants i balls de les caramelles de Súria va plantar cara ahir als núvols grisos que al llarg de tot el matí van cobrir el cel.

Com marca la tradició, les colles caramellaires van començar la jornada festiva a la plaça Major del Poble Vell i després van portar l'alegria pasqual per les diferents places i carrers del municipi. I, de mica en mica, al llarg de la jornada i fins arribar al migdia, les diferents colles es van anar desplaçant cap a l'antiga carretera, ahir convertida en una gran illa de vianants. El gran tram de la via que ocupaven les colles posaven de manifest la magnitud de l'arrelament que les caramelles tenen a Súria. I, de fet, amb les cançons, algunes de les quals són versions de diferents grups catalans del moment, es posa de manifest l'orgull de poble que suposen per a Súria les caramelles.

Les de Súria són les caramelles més grans de Catalunya, mouen unes 900 persones repartides en vuit colles i aconsegueixen crear una gran expectació entre els veïns, que encara que no ballin ni cantin també ho viuen en primera persona.

Ahir, el públic es concentrava a peu de carrer -on hi havia també l'alcalde, Josep Maria Canudas, que enguany estava acompanyat de Lluís Puig, director general de Cultura Popular de la Generalitat- i també als balcons i finestres, molts dels quals ahir estaven engalanats amb senyeres, estelades i també amb la bandera de les caramelles de Súria.

Des de les altures, els veïns esperaven pacients i amb una vista privilegiada que els grups posessin en escena els balls i les cançons que al llarg dels últims dissabtes han estat preparant en els seus assajos. I amb l'actuació finalitzada, els grups de caramelles allargaven les ballestes per fer arribar un clavell als veïns.

I després d'un matí de diu-menge i una tarda de dissabte (amb les caramelles de pagès), les caramelles es van cloure amb una gran ballada conjunta en la qual van participar membres de les vuit colles a la plaça de Sant Joan.

En aquest ocasió, els grups que han cantat i ballat caramelles a Súria han estat El Tro Gros, La Llanterna, el grup juvenil del Foment Cultural, els grans de l'Agrupació Sardanista, el grup infantil de la mateixa agrupació, els infantils del Foment Cultural, l'Altatxu i la coral Sòrissons.