El grup municipal de CiU, a l'oposició a l'Ajuntament de Balsareny, pressiona Gent de Balsareny-Entesa (que governa en minoria amb 4 dels 11 regidors del consistori) perquè inclogui les seves demandes en el pressupost municipal del 2016, que l'Ajuntament té pendent d'aprovar.

Entre les prioritats que CiU reclama, hi ha l'arranjament del clavegueram de la zona de la Coromina, tenint en compte que queda col·lapsat per excés d'aigua quan plou de forma considerable. Segons CiU, aquesta proposta hauria de tenir un caràcter preeminent respecte a les presentades per l'equip de govern sobre la substitució de l'enllumenat públic, que a causa de les prescripcions legals va permetre el compliment de la normativa mitjançant la substitució dels elements més antics.

Per altra banda, CiU també demana millores en el sistema de climatització de l'escola Guillem de Balsareny. En concret, en proposa la sectorització per pal·liar la diferència tèrmica entre la zona nord i sud. Segons CiU, això genera diferències en la sensació de confort entre els alumnes, i un increment de la despesa corrent de l'Ajuntament. CiU considera que aquesta mesura seria el més adient per poder guanyar en sostenibilitat i en eficiència a l'escola.

Per tirar endavant els pressupostos, Gent de Balsareny haurà de comptar amb el suport, o com a mínim amb l'abstenció, dels regidors d'algun dels dos grups de l'oposició. ERC té 4 representants, i CiU en té 3.